Συνδιάσκεψη στελεχών νέας γενιάς του Κινήματος Αλλαγής στην Κρήτη

Συνδιάσκεψη στελεχών νέας γενιάς του Κινήματος Αλλαγής στην Κρήτη, πραγματοποιήθηκε χθες. Στη διαδικτυακή συνάντηση συμμετείχαν πάνω από 70 νέοι.

Η ανακοίνωση του ΚΙΝΑΛ:

“Οι περιφερειακές συνδιασκέψεις των στελεχών της Νέας Γενιάς του Κινήματος Αλλαγής συνεχίστηκαν χθες Τρίτη 23 Μαρτίου με νέους και νέες από την Κρήτη, ενισχύοντας με δυναμισμό και φρέσκιες ιδέες τον κύκλο της πολιτικής διαβούλευσης που έχει ξεκινήσει μεταξύ των νέων ανθρώπων από περιοχές ολόκληρης της χώρας. 

Με τη συμμετοχή 70 και πλέον νέων από ολόκληρη την Κρήτη πραγματοποιήθηκε η διαδικτυακή συνάντηση με θέμα τα προβλήματα της σύγχρονης νεολαίας στο ειδεχθές
πλαίσιο της οικονομικής, υγειονομικής και αξιακής κρίσης που βιώνουμε το τελευταίο διάστημα καθώς και η παρουσίαση της δομής του νεοσύστατου δικτύου Νέας Γενιάς. 

Στον ανοιχτό διάλογο με τις νέες και τους νέους συμμετείχε και ο Γραμματέας Οργανωτικού του Κινήματος Αλλαγής Στέφανος Παραστατίδης ο οποίος παρουσίασε το πολιτικό, ιδεολογικό και στρατηγικό πλαίσιο του κόμματος και παρουσίασε εκτενώς τις προτάσεις του Κινήματος για την αντιμετώπιση της πανδημίας και για την ανασυγκρότηση της χώρας. Στην συνδιάσκεψη έλαβε μέρος κι ο συντονιστής του δικτύου της Νέας Γενιάς Γιώργος Τσούμας, ο οποίος αναφέρθηκε στα χαρακτηριστικά της οριζόντιας δομής του δικτύου που διαμορφώνεται και ενισχύεται καθημερινά, σχολίασε τις πολιτικές εξελίξεις και προσδιόρισε το αξιακό και ιδεολογικό πλαίσιο του Δικτύου Νέας Γενιάς του Κινήματος Αλλαγής, παρουσία και του επικεφαλής της επιμέρους θεματικής του δικτύου, Βαγγέλη Πετρετζίκη.

Η συζήτηση με τους νέους και τις νέες της Περιφέρειας της Κρήτης ανέδειξε στο προσκήνιο τα ζητήματα που καλούνται να αντιμετωπίσουν στην καθημερινότητα τους, δόθηκε έμφαση στην έλλειψη υποδομών, τονίστηκαν οι ελλείψεις προσωπικού στην πρωτοβάθμια υγεία, όπως και τις ελλείψεις που υπάρχουν στις μονάδες σχολικής εκπαίδευσης όλων των βαθμίδων. Τονίστηκε μάλιστα η υποβάθμιση των Πανεπιστημίων της περιοχής από την πολιτική που ασκεί η Κυβέρνηση τον τελευταίο χρόνο. Επίσης, επισημάνθηκε ότι είναι αναγκαία η ανάδειξη των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών του νησιού και η αποκέντρωση αρμοδιοτήτων από την κεντρική Κυβέρνηση στους ΟΤΑ, όπως επίσης και η ανάγκη αλλαγής του τουριστικού μοντέλου της περιφέρειας, στο πλαίσιο της παραγωγικής ανασυγκρότησης, που χαρακτηρίστηκε επιτακτική. 

Μέσα από τις τοποθετήσεις τους, τέλος, οι νέοι και οι νέες της Νέας Γενιάς του Κινήματος Αλλαγής επισήμαναν την ανάγκη να οργανωθεί περαιτέρω η επικοινωνία και η πολιτική δράση τους, συμβάλλοντας έτσι στην εδραίωση, στην κοινωνική γείωση και στην ενίσχυση της διάδοσης του προοδευτικού, δημοκρατικού, σοσιαλιστικού μηνύματος του Κινήματος Αλλαγής με στόχο την αλλαγή των πολιτικών συσχετισμών και ακόμα πιο ηχηρή εκπροσώπηση των αιτημάτων, των αγωνιών και των αναγκών της νέας γενιάς στο προσκήνιο”.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί